Saga -presentasjon
Om Sagahestar Bergkåsa PDF Skriv ut E-post

logo_bergkasaFamilien som bor og driver her er Elisabeth Saga, Sigtryggur Benediktsson, Liv Runa Sigtryggsdottir og Kristin Saga Sigtryggsdottir.

Gården ble vår i 2000, og vi har siden den gang startet vår egen avl, så vi er forholdsvis ”unge” i gamet, men dette opptar hverdagen vår mer og mer.

Pr i dag har vi rundt 25 egne hester på gården, og 10 – 15 oppstallings/utegangshester.

Elisabeth har 35 års erfaring innen islandshest, og er Nasjonal dommer pluss B-instruktør fra Starum.

Sigtryggur (Siddi) har drevet med hest siden han var liten, er vår hovslager,  lokallagsdommer og er med i trening og temming av unghestene våre.

Liv RunaLiv Runa er vokst opp på hesteryggen. Hun er i dag på elitelandslaget, og er for tiden student i Oslo. Hun trener noe hest i Oslo og tar seg tid til en tur hjem i ny og ne.

Kristin Saga er ferdig med studiene og har flyttet til Nederland med samboer.

Vår avl er bygd opp rundt to hopper. Peysa fra Arnagerdi og Fjødur fra Hvolsvelli. Den første hesten fra Bergkåsa er Svadilfari som Liv Runa har konkurert i mange år. Han har rukket hele 12 Norgesmester titler, 2 Nordisk mester titler og i tilegg endel sølv og bronsje plasseringer. Bla bronsje i WM i Berlin 2013. I 2011 viste vi fire hester til fullbedømming på avlsvisning. Alle disse gikk i 1 premie og er født her hos oss. Derav hingsten vår Hrollur fra Bergkåsa, søsteren Diva fra Bergkåsa, Svadilfari fra Bergkåsa og ikke minst Imynd fra Bergkåsa som også fikk representere Norge under WM i Østerike og tok der en fantastisk bronsje i avlsklassen. Siden har vi vist hester på avlsvisning hver år og fått premieringer på flere.

Målsettingen er å kunne vise frem gode avlshester hvert år, og i tilegg kunne avle frem gode bruks og konkurransehester.

Sagahestar_Bergkasa

Sist oppdatert onsdag 04. februar 2015 20:55
 


Til hjelp for deg

Besøkende:

Vi har 29 gjester her nå

Om www.islandshester.com

thea1to_hesterNettstedet islandshester.com er laget for å gjøre det enklere for deg som ser etter islandshest.

Vi som står bak prosjektet, er islandshestårder i Aust-Agder og Telemark. Sammen har vi et godt knippe spennende islandshester, og vi tror du vil finne en hest som passer deg enten du er en refaren konkurranserytter eller er nybegynner.

Islandshester.com er ikke bare en utstillingsportal med bilder, videoklipp og lenker til salgsannonser på Finn.no - vi samarbeider i praksis også. Kommer du langveis fra, enten med fly, tog eller buss, hjelper vi deg med skyss mellom islandshester.com-gårdene du ønsker å besøke.
Vi har arbeidet med avl og oppdrett av islandshest i en årrekke, og vi har god erfaring med å finne den rette kombinasjonen av hest og rytter.